Gezond blijven

Sport met een beperking

Heeft u een beperking, maar wilt u toch graag sporten? Dat kan! In de gemeente Bergen streven we ernaar dat iedereen mee kan doen. Hiervoor hebben we het project ‘Iedereen Kan Sporten’. Met dit project ondersteunen we mensen met een lichamelijke- of geestelijke beperking. Samen met u kijken we naar de opties in onze gemeente of directe regio en begeleiden we u in de eerste stappen. Voor meer informatie kunt u kijken op de site: http://www.iedereenkansporten.nl/ of contact opnemen met onze beweegcoaches.

Wilt u als sportvereniging of –aanbieder ook iets betekenen voor inwoners van Bergen met een beperking? Dan moedigen wij dit vooral aan. U kunt uw ideeën delen en uitwerken in samenwerking met onze beweegcoaches.

Uniek Sporten

Uniek Sporten is een website waarop zowel kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking, stoornis, of ziekte een overzicht kunnen krijgen van de mogelijkheden voor aangepast sporten in hun buurt. Op de website vindt u ook aanbod van reguliere sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden.

Gehandicaptensport Nederland

Er zijn speciale sporten en sportverenigingen voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Ook zijn er speciale sporten voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld Bocce. Wilt u een keer zo'n sport proberen? Dan kunt u kijken op de website Gehandicaptensport.nl.

Sportrolstoel

Heeft u een sportrolstoel nodig? Lees dan verder op de pagina over rolstoelen.