Gezond blijven

Gezonder eten samen met anderen

Wilt u gezonder gaan eten? Het kan leuk zijn om dat samen met anderen te doen. Bijvoorbeeld bij u thuis, bij een kookcursus of in een buurtrestaurant.

Samen tafelen

U kunt eens wat mensen uitnodigen om bij u te komen eten. Uw familieleden, vrienden en buren zullen het gezellig vinden om een maaltijd met u te gebruiken. Als die bovendien nog gezond is ook, slaat u 2 vliegen in een klap.

Elkaar steunen en motiveren

U kunt natuurlijk samen de boodschappen doen, koken en eten. Maar dat hoeft niet elke avond. U kunt ook alleen tips uitwisselen. Of gezonde recepten bedenken en uitwisselen. En u kunt elkaar steunen en motiveren om gezond te blijven eten en drinken.

De kookclub

Is een kookclub iets voor u? U kunt een kookclub beginnen met mensen die u al kent en die het ook leuk vinden om gezond te koken. U kunt zich ook inschrijven voor een kookcursus of een kookworkshop.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum. In de gemeente Bergen kun je hiervoor op meerdere plekken terecht.

'Schuuf mar an' Siebengewald: elke woensdag; 0485-441609

'Béjèn' Afferden: elke woensdagmiddag 12.30 uur; 06–51908151

'Eetpunt de Buun' Well: elke dinsdag om 12.00 uur; 0478-501625

'Ontmoetingscentrum Bergen(Edith Stein Kapel)' Nieuw Bergen; elke dinsdag 12.30 uur; 0485-346673

Zie ook