Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar. De JGZ volgt de ontwikkeling van uw kind. In Nederland zijn de gemeenten verantwoordelijk voor deze zorg. Elke gemeente mag zelf bepalen hoe zij de zorg voor kinderen inricht. De gemeente Bergen heeft dit ondergebracht bij de GGD Limburg-Noord.

Consultatiebureau Bergen

Het Consultatiebureau is onderdeel van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Hier werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van uw kind volgen. Bij hen kunt u terecht met al uw vragen over de gezondheid, het opvoeden en opgroeien van kinderen. Het Consultatiebureau in de gemeente Bergen bevindt zich op Pieter de Hooghstraat 4 te Bergen.

Wanneer gaat u naar de huisarts?

Als uw kind gezondheidsklachten heeft, neem dan contact op met uw eigen huisarts. De jeugdarts van het Consultatiebureau verwijst u bij afwijkingen of lichamelijke of geestelijke problemen meestal door naar de eigen huisarts. Indien nodig verwijst de jeugdarts rechtstreeks door naar een kinderarts.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Wat doet u als het niet zo goed gaat?

Soms kunnen zich situaties voordoen waardoor het niet zo goed gaat met uw kind of met de rest van uw gezin. Dan kunt u altijd met uw vraag bij maatschappelijk werk terecht. Het maatschappelijk werk wordt binnen gemeente Bergen uitgevoerd door Synthese. Daar werken deskundigen uit verschillende disciplines die kunnen helpen. Als het nodig is kunnen zij u helpen om de juiste hulp of begeleiding te vinden.

Vroeghulp

Het kan zijn dat er iets aan de hand is met uw kind, maar niemand precies kan zeggen wat. Het is dan fijn als een aantal deskundigen uw kind onderzoeken en u kunnen adviseren welke hulp het beste is voor uw kind. In dat geval worden er professionals ingeschakeld, zoals Integrale Vroeghulp.

Organisaties

Consultatiebureau

GGD Limburg Noord

 088-11 91 200 ggdlimburgnoord.nlDrie Decembersingel 505921ACVenlo

Vergelijk hulpaanbod