Heeft u schulden, dan kunt u contact opnemen met de schuldhulpverlening. Ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente. Een schuldhulpverlener helpt u om uiteindelijk weer schuldenvrij te worden.

Hulp op maat

De mensen van de schuldhulpverlening brengen eerst uw situatie in kaart. Samen met u bekijken zij hoe groot uw geldproblemen zijn en welke hulp daar het beste bij past. Lichte hulp: bijvoorbeeld tips en adviezen, een budgetcursus of hulp van een vrijwilliger. Of zwaardere hulp: een schuldregeling.

Schuldregeling treffen

Als blijkt dat tips en coaching niet voldoende zijn om uit de schulden te komen, dan kunnen de schuldhulpverleners u helpen door een regeling te treffen met uw schuldeisers.

De mensen van de schuldhulpverlening bekijken eerst de hoogte van uw schulden en uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ze bekijken ook hoeveel geld u elke maand nodig heeft om van te leven. Daarna proberen ze tot een regeling te komen met uw schuldeisers. Dit heet de minnelijke schuldregeling. Zo’n hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat hulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer.

Contact over hulp bij schulden

U kunt contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Bergen waar u voor schuldhulpverlening kunt aankloppen. U kunt eventueel ook ondersteuning krijgen bij uw thuisadministratie via Humanitas.

Het kan ook gebeuren dat de gemeente u schuldhulp aanbiedt, zonder dat u zich heeft aangemeld. Dit kan gebeuren als u achterloopt met het betalen van bepaalde vaste lasten. Uw woningverhuurder, zorgverzekeraar en energieleverancier moeten betalingsachterstanden melden bij de gemeente, zodat de gemeente u hulp kan aanbieden.

Wachttijd en spoedgevallen

Meldt u zich voor schuldhulp, dan kunt u uiterlijk binnen 4 weken terecht voor een eerste gesprek. Komt u door uw schulden meteen in grote problemen? Dan moet de schuldhulpverlener van de gemeente u al binnen 3 dagen na uw melding helpen. Dit geldt als:

Schuldsanering

Lukt het niet om samen met de schuldhulpverleners tot een oplossing te komen met de schuldeisers? Dan is wettelijke schuldsanering misschien een mogelijkheid.

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Budgetbeheer

Heeft u moeite om iedere maand rond te komen van uw uitkering of...

Schuldhulpverlening aan ondernemers

Ondernemen brengt naast kansen ook risico’s met zich mee....

Budgetcoaching

Budgetcoaching

Bij budgetcoaching bieden wij (tijdelijke) hulp bij het inzicht...

Schuldhulpverlening aan ondernemers

Ondernemen brengt naast kansen ook risico’s met zich mee....

Budget Coaching

Loopt u financieel vast en stapelen de aanmaningen op? Krijgt u...

Budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer- Inkomensbeheer Wat is budgetbeheerr? Heeft u ook...

Budgetbeheer

Heeft u moeite om iedere maand rond te komen van uw uitkering of...

Schuldhulpverlening aan ondernemers

Ondernemen brengt naast kansen ook risico’s met zich mee....

Organisaties

Schuldhulpverlener

PLUS Financiële Zorgverlening

 077-39 05 742 plusfz.nlPosthuisstraat 75931EMTegelen

Melior Bewind - Hegelsom

 077-20 61 066 meliorbewind.nlSpoorweg 105963NJHegelsom

Schuldhulpverlening: budgetcoach

EBS Trainers & Mental Coaches

 06-54 34 15 78 johnbindels.nl

Vergelijk hulpaanbod