De bewustwording van psychische klachten is de eerste stap naar herstel. Zelf de regie in handen nemen, zodat u weer het leven kunt leiden dat bij u past. De cursus ‘Herstellen doe je Zelf!’ kan u hierbij helpen. De cursus is voor iedereen, die last heeft van psychische klachten, verlies van rollen of dierbarren. Uitgangspunt vormt uw eigen kracht. Zo leert u bijvoorbeeld voor uzelf op te komen, uw mening te uiten en uw eigen keuzes te maken. Dit vormt de basis voor uw verdere herstel. U wordt hierbij begeleidt door een gecertificeerd ervaringsdeskundige docente.

Opbouw

Er komen verschillende thema’s aan bod, die door middel van een werkboek worden behandeld. Daarbij kan je denken aan wat herstellen is, rollen zijn, steun en ondersteuning, keuzes, doelen, mogelijkheden etc. De expertise van de groep ligt op de re-integratie en de rehabilitatie van mensen.

Eigen initiatief

De hulpgroep is volledig op eigen initiatief ontstaan. De twee begeleiders, Francis en Marion, zijn de groep gestart om mensen met dezelfde ervaringen te kunnen helpen. Beide vrouwen weten hoe belangrijk het is om tijdens het herstel ook steun van buitenaf te krijgen. De gemeente Bergen ondersteunt dit initiatief door een geschikte ruimte beschikbaar te stellen.

Gratis deelname

De cursus duurt in totaal 12 weken. Na circa twee maanden vindt er een terugkombijeenkomst plaats. Maximaal acht personen kunnen deelnemen. De cursus begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Deelname is gratis.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de cursus? Neem dan contact op met Francis Janssen, telefoon (06) 30 14 51 04. U kunt ook mailen naar francisense@kpnmail.nl of ga naar de website.

Vergelijk hulpaanbod