Een pedicure is eenvoudig gezegd een voetverzorger. Voor allerlei problemen met uw voeten kunt u terecht bij de pedicure.

Wat doet de pedicure?

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met voetproblemen. De pedicure kan bijvoorbeeld:

  • uw nagels knippen
  • verdikte nagels dunner frezen
  • overtollig eelt of eeltknobbels (likdoorns) verwijderen
  • schimmels behandelen
  • kloven of wratten behandelen

Voetproblemen kunnen onder meer ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen of door een verkeerde stand van uw voeten. De pedicure helpt om deze problemen zo goed mogelijk op te lossen of te verlichten. Ook kan de pedicure u adviseren over voetverzorging en goede schoenen.

Specialisaties

Er zijn pedicures die een extra opleiding hebben gedaan voor de behandeling van de voeten van mensen met diabetes. Ook is er een aparte specialisatie voor de verzorging van de voeten van reumapatiënten.

Medisch pedicure

Sommige mensen lopen een groter risico om problemen te krijgen met hun voeten. Dit geldt voor mensen met diabetes of reuma, maar ook voor ouderen in het algemeen en voor mensen met verwaarloosde voeten. De medisch pedicure is een pedicure die een extra opleiding heeft gevolgd om deze mensen te behandelen.

Vergoeding

Of de behandeling van de pedicure wordt vergoed, hangt af van uw situatie.

  • Voetzorg voor mensen met diabetes wordt vaak vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De voetzorg is dan onderdeel van een groter pakket aan zorg. Dit heet ketenzorg.
  • In andere gevallen moet u zich aanvullend verzekeren voor voetverzorging. U krijgt alleen een vergoeding als de pedicure noodzakelijk is om medische klachten te behandelen.

Meer informatie kunt u vinden bij uw eigen zorgverzekeraar.

Verwijzing

U heeft voor de gewone behandeling van de pedicure geen verwijzing nodig van de huisarts. Wilt u de kosten vergoed krijgen uit uw zorgverzekering? Dan moet u wel een verwijzing van een arts hebben.

Organisaties

Pedicure en voetverzorger

Peeters voetverzorging

 0485-54 11 83 Langstraat 75851BAAfferden

Schoonheids- en pedicuresalon Geeske

 0485-34 00 55 Hermelijnsingel 315854JEBergen

Vergelijk hulpaanbod