Algemene informatie Vrijwillige initiatieven

U komt graag in contact met mensen? 

U wilt graag iets voor een ander betekenen? 

U bent op zoek naar werk dat ontzettend veel voldoening geeft? 

U doet graag werk waar mensen u erg dankbaar voor zijn? 

U denkt wel eens na over de diepere betekenis van het leven? 

U bent minimaal 1 dagdeel/-nacht per week beschikbaar? 

Dan komen we graag met u in contact! 

Beschrijving van de vacature 

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg is een vrijwilligersorganisatie die sinds 1996 actief in de gemeenten Gennep, Bergen, Venray en Horst a.d.Maas. Een groep van ruim 30 vrijwilligers onder leiding van twee coördinatoren biedt hulp voor de stervende mens en zijn familie, doodgewoon door “er te zijn”. 

Het afscheid nemen van geliefden is een emotioneel en zwaar proces, wat we het liefst zelf willen doen. Als dit thuis kan in de eigen vertrouwde omgeving met de gehele familie, kan dat een geweldige steun zijn. Op langere termijn is het vaak voor de gehele familie een verrijking van de herinneringen aan de overledene. 

Toch kan deze intentie, bij wat langere duur, een zware last voor de directe naasten worden.  

VPTZ kan in deze eindfase hulp bieden met aandacht, nabijheid en ondersteuning aan zowel degene die thuis gaat sterven als aan diens naasten. Op momenten dat daar behoefte aan is, kan een vrijwilliger worden ingezet. Dit geeft de naaste de mogelijkheid om te rusten, een boodschap te doen, op familiebezoek te gaan en dergelijke. Dit kan zowel ’s morgens, ’s middags, ’s avonds als ’s nachts. Met name voor de inzet in de nachten is VPTZ op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Wensen m.b.t. vrijwilliger 

Er worden geen specifieke opleidingseisen gesteld aan de vrijwilligers. Belangrijk is dat je minimaal één dagdeel/nacht per week beschikbaar bent voor de VPTZ en beschikt over eigen vervoer. 

Als vrijwilliger moet je je kunnen aanpassen aan de situatie. Je dient de “kleur” van het huis te kunnen aannemen. Integriteit, kunnen luisteren en aanvoelen wat de situatie van je vraagt zijn eigenschappen die nodig zijn om dit werk te kunnen doen. VPTZ biedt alle nieuwe vrijwilligers een basiscursus aan, waarin diverse facetten van het werk in de terminale fase aan bod komen. Daarnaast worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd voor vrijwilligers. 

Een vrijwilliger wordt in overleg met de coördinator ingepland voor een inzet. De frequentie hiervan is afhankelijk van het aantal hulpvragen dat er binnenkomt. De vrijwilliger kan zelf bepalen in welk deel van het werkgebied van VPTZ -NNL hij/zij ingezet wil worden. 

Neem contact op met één van de coördinatoren via 06 55790271 of via info@VPTZnoordlimburg.nl 

Contactinformatie

kantoor Hospice Zenit 06-55 79 02 71Hoenderstraat 95E5801CJ Venray www.vptznoordlimburg.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja Hoenderstraat 95E in Venray is het postadres. Alle diensten van VPTZ worden aan huis geleverd.

Openingstijden

VPTZ NNL is alle (werk)dagen telefonisch bereikbaar. Buiten

kantooruren en in het weekend ook voor spoed aanvragen.

Contactpersoon

Hulpaanbod

Mantelzorgondersteuning in de laatste levensfase

Als sterven dichtbij komt Hulp thuis in de laatste levensfase: aandacht en ondersteuning aan de client en zijn/haar mantelzorgers. Wat kan VPTZ voor u betekenen? De VPTZ kan in de laatste levensfase hulp bieden. De vrijwilligers van de VPTZ werken vanuit hun eigen betrokkenheid en...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Hospice of palliatieve zorgafdeling Mantelzorgorganisatie
Vergelijk hulpaanbod