Algemene informatie

Ernstig lichamelijk zieke thuiswonende kinderen, jongeren en volwassenen kunnen buddyzorg aanvragen. Begeleiding door een buddy (vrijwilliger) een dagdeel per week. Deze begeleiding impliceert ondersteuning om de eigen kracht te herwinnen zodat iemand op een nieuwe manier verder kan. Het gaat om verwerking van het ziek zijn en het actief versterken van eigen mogelijkheden, zelfstandigheid en onafhankelijkheid. 
Ook kinderen en tieners met obesitas, die bezig zijn met een professioneel behandeltraject rondom verandering van leefstijl, kunnen buddyzorg ondersteuning ontvangen. Wanneer zij in hun leefomgeving praktische ondersteuning nodig hebben bij het uit- en doorvoeren van het intensieve veranderingsproces. 
De buddy stimuleert, ondersteunt en begeleidt actief op gedragsverandering, bewustwording en eigen kracht/ motivatie.

Contactinformatie

Hulpaanbod

Buddyzorg Limburg

Het doel van Buddyzorg Limburg is om ernstig lichamelijk zieke mensen, doelgericht te ondersteunen in het verwerkingsproces rondom het ziek zijn. Daarbij zetten wij in op het hervinden van eigen kracht, zodat zij de zin van het leven naar eigen mogelijkheden kunnen vorm geven en meedoen in de samenleving.

Preventieve voorlichting aan scholieren omtrent gezonde leefstijl rondom HIV en Aids.

Randvoorwaarden bespreken alvorens de afspraak definitief is.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Cliƫntondersteuning
Vergelijk hulpaanbod